Waarom een bouwkundige keuring?

Neem dan contact op!

Bouwkundige keuring

Waarom een bouwkundige keuring?

Gaat u een huis kopen?

Wie een huis wil gaan kopen, wil achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Door middel van een bouwkundige keuring weet u zeker of de bouwkundige staat van de woning die u wilt gaan kopen goed is en welke kosten u in de toekomst kunt verwachten. Dit kan niet iedereen zomaar beoordelen. Het is dan ook verstandig om een bouwtechnisch rapport van de woning te laten maken om (nare) verrassingen achteraf te voorkomen.

Gaat u een huis verkopen?

Wie een huis wil gaan verkopen, wil achteraf niet voor verrassingen komen te staan, doordat achteraf is gebleken dat er verborgen gebreken geconstateerd zijn en/of de bouwkundige staat niet in orde blijkt te zijn. Reden waarom het ook voor verkopers vaak verstandig is om een bouwtechnische keuring van de te verkopen woning te laten opmaken. Hiermee voldoet u al voor een groot gedeelte aan uw informatieplicht bij de verkoop en laat u aan de kopers zien dat u weet wat u verkoopt.

Met een bouwkundige keuring voorkom je gedoe en kosten. Wat denk je van een verborgen gebrek zoals: optrekkend vocht in de muren, houtrot in de begane grondvloer, betonrot in de fundering? Of veel simpeler: lood dat niet goed ligt met een lekkage als gevolg, een breuk in de goot, zwakke druk in de waterleiding of een lekkend raam. Je moet het maar zien.

Dit kan niet iedereen zomaar even beoordelen. Wij raden u dan ook aan om de woning door een onafhankelijke bouwtechnische inspecteur te laten keuren.

Een bouwtechnische keuring vraagt u eenvoudig via onderstaand formulier aan bij onze partner Homekeur. De kosten hiervoor bedragen slecht € 369,- inclusief BTW. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen of langskomen bij ons op kantoor.

Na ontvangst van het formulier zal er iemand van Homekeur contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak.