Robbert Dansen

Directeur/Makelaar-Taxateur o.g.

Robbert Dansen: Contactpersoon voor: algemene adviezen voor onroerend goed.

Even voorstellen: van stagiair naar beëdigd Makelaar/Taxateur o.g. naar directeur/eigenaar.

Tijdens mijn studie aan de Mr. Johan Enschede MEAO in Haarlem was een stage onderdeel van de opleiding. Van 30 mei tot en met 8 juli 1983 heb ik bij Galman & Versteeg Makelaars stage gelopen. Totaal onbekend met de onroerend goed wereld leerde ik vele facetten van dit boeiende vak kennen, mocht ik mee met bezichtigingen en heb ik een bezoek aan de onroerend goed veiling in de Koepelzaal van het Sonesta Hotel gebracht. Wat een gevarieerd werk!

Galman & Versteeg Makelaars is een echt ouderwets beheerkantoor met woningen die voor particuliere eigenaren beheerd worden. Het verzorgen van het onderhoud, het opmaken van huurcontracten, het innen van de huren en het adviseren van de eigenaren is een belangrijke taak. Daarnaast werd er uiteraard ook getaxeerd door de beide makelaars Galman en Versteeg. Het aan- en verkopen van woningen en appartementen behoorde tevens tot de dagelijkse werkzaamheden. Geveild werd er ook veelvuldig, met vaak als resultaat een mooie opbrengst.

De werkzaamheden van een makelaar o.g. zijn zeer divers en boeiend, geen werkdag is hetzelfde. De stage vond ik erg leuk, het verhaal achter de mensen, dit smaakte naar meer……

Na de afronding van mijn studie heb ik van mei tot november 1984 hier weer met veel plezier gewerkt. De dienstplicht riep, van 1 november 1984 tot 1 november 1985 heb ik bij de Koninklijke Marechaussee in Duitsland gediend en daar een erg leuke tijd gehad.

De makelaardij lonkte, vanaf 1 november 1985 ben ik weer in dienst gekomen en heb ik het vak verder geleerd. Na 3 jaar vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik bij enkele andere makelaars ervaring opgedaan. In 1996 werden mijn inspanningen beloond en ben ik voor de Rechtbank van Amsterdam beëdigd als Makelaar/Taxateur o.g., een droom ging in vervulling.

In 1997 was de tijd rijp om een eigen makelaarskantoor op te starten en voor mijzelf te beginnen. “ICHTHUS” Makelaardij o.g. in Haarlem werd opgericht, mijn 1e eigen zaak was een feit. Mijn werkterrein beslaat zowel de regio Zuid-Kennemerland als de regio Groot-Amsterdam.

Een eigen kantoor is leuk, maar je bent altijd aan het werk, samenwerking met een collega-makelaar leek een goede oplossing. Binnen korte tijd was ik uitgegroeid van kleine zelfstandige naar directeur/eigenaar van 3 makelaarskantoren met 10 man personeel. Dit lijkt leuk, maar je bent meer manager dan makelaar, dat beviel mij eigenlijk niet zo goed.

In 2001 belde mijn oude baas de heer Versteeg, hij was inmiddels op leeftijd en zocht een opvolger en dacht aan mij….. De keuze was snel gemaakt, terug naar het “oude nest” waar ik het vak geleerd had, ja, dat wilde ik maar wat graag! We werden het snel eens en vanaf 1 januari 2002 mag ik mij officieel directeur/eigenaar van Galman & Versteeg Makelaars o.g. B.V. noemen.

In 2016 belde Guido Duijs dat hij op zoek was naar een stageplek en of ik hem hieraan kon helpen. Ik weet nog goed hoe blij ik was dat ik een stageplek aangeboden kreeg, dus ik wilde hem graag die kans geven. De jeugd heeft de toekomst, Ook ik wilde mijn ervaring graag overdragen op een jongere generatie en was al een tijdje op zoek naar een goede collega.

L’histoire se répète, de stage beviel van beide kanten goed en Guido wilde graag het vak leren, ineens had ik een nieuwe collega! Al gauw werd duidelijk dat we een goed team vormden, Guido, jong en vol ambities en ik, veel ervaring en op zoek naar een opvolger, de ideale combinatie. Ook wij werden het snel eens, zodat wij in 2017 een samenwerking zijn aangegaan zodat door de opvolging door een jongere generatie, de toekomst van het kantoor verzekerd is.